Reiän suurentaminen

Aloittaja pelti, 05.03.16 - klo:10:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

pelti

Kyseessä valurautainen (painonnosto) levypaino. Niissä reikä on 48 mm nyt ja pitäisi olla rapiat 50 mm. Ei mahu tohon olympia tankoon :(
Millä sitä sais järkevästi kotikontein suurennettua?
Jukka Peltonen

ttontsa

No mä ehkä laittasin sorviin pyöriin, jos leuat ei riitä ni sit ajasin avarruspäällä ;D haha..

Paineilmavinku ja kovametalli viila..
Hitsaus&koneistus&Protopaja
www.tulinen.fi

Tapani Honkanen

Kun ne levypainot on mahdollisesti matalan lujuuden valurautaa, niin ilman koneita lähtee noin puolen tunnin ähellyksellä viilalla yksi kappale valmiiksi. Varmaan on toinenkin. Semmoinen segmentin muotoinen poikkileikkaus viilassa. Sen kaarevan puolen säde pienempi tai hieman pienempi kuin tuo nykyinen säde, 24 mm.
Voihan tehdä käsiporakoneella ja isohkolla "virsikirjalla". Kestää vaan yhtä kauan kuin viilalla. Ja maksaahan tuommoinen virsikirja sekin. En tiedä paljonko, kun ne muutamat on tulleet aikanaan "luontaisetuna"

Ville Vaho

Paineilmavinku vaatii kompuran, julmetulla tuotolla tai sitten huilataan välillä.

Puuilo myi suoraa vinkua sähköllä muutamalla kympillä, suosittelen.

Mutta terä! Kovametallia, hammastus materiaalin mukaan! Ei mistään halpakaupasta. Maksaa varmaan lähemmäs koneen hintaa, mutta maksaa itsensä heti takaisin.


Mutta eikös nuo ole voimaurheiluvälineitä?? Suosittelen lämpimästi viilaa (toistoja) ja viimeistelyyn jostain kovahkosta 50mm akselista rälläkällä tehtyä kalvainta. (maksimi treeni)

Valu noissa on yleensä pehmeää, kokeile pystyykö vuolemaan puukolla?
-vilderi

pelti

Jukka Peltonen

Pinkbeard

Ah,niin liikuntaa!
vaikka pistosahalla poikittain pieniä koloja vieriviereen ja ylimääräinen tavara pois vaikka taltalla.
tai millä nyt lähteekin.
olen joskus tehnyt hätäpäissäni kiilauriakin tällä tyylillä.

Pekka
hups?jaa että mitäkö se terä maksaa???

CNCpossu

Onnistunee reikäporalla. Laittaa vaikka sinne tangon alle parilla vinkalla puulevyn, johon poraa keskirei'än reikäporaa varten. Sitten vaan poraa sillä D50 reikäporalla reiän isommaksi. Ne pikateräksiset reikäporat menee ihan hyvin tavalliseen teräkseen.

Tarkoitan tolla reikäporalla siis niitä punaisia HSS reikäporia, joita jokaisessa rautakaupassa on myynnissä. Siinä erillinen runko-osa, johon se tietyn kokoinen reikäporaosa kierretään kiinni, ja tuossa runko-osassa on keskellä poranterä, joka keskittää koko systeemin. Nuohan on varmaan tarkoitettu enimmäkseen puuhun poraamiseen, mutta kyllä ne menee oikeasti teräkseen - on omaa kokemusta. Puuilosta olen omani ostanut.

Ville Vaho

Toi viimeinen on muuten se järkevin tyyli.

Alumiinia pystyy hyvin työstämään tuollaisella, oikea rautakin menee, mutta kierrokset pitäis olla siellä 50mm pikateräsporan lukemissa..

Tarkoitan siis esim. 20mm levyyn reijän tekoa. Tuollainen pieni viimeistely menee hyvin vähän isommillakin kierroksilla.
-vilderi

CNCpossu

Noita on tosiaan tullut ihan akkuporalla (Metabo 14.4V litium-akuilla) porailtua, teräslevyyn reikiä. Uskomaton vehje tuo akkupora, olen sillä puuhun D120 reikäporalla poraillut reikiä ilmastointiputkille ja tuo pikkupora jaksaa vääntää tommostakin, hirsitalon seinähirteenkin! Paras akkupora ever.

Sitten vielä pikku varoitus valuraudasta - luin uudelleen sen ekan postauksen. Valurautaa on erilaista ja jos se on harmaavalurautaa ("suomugrafiittivalurautaa"), niin se on "haastavaa" työstettävää. Voisi olla fiksua kokeilla ensin viilalla, saako siitä mitään irti, ja jos viilaantuu ok, niin sitten se poraaminen reikäporalla onnistuu. Valuraudasta tulee sitten ikävää pölyä, toinen kaveri imurin kanssa on hyvä idea. Jos se on harmaavalurautaa, osta uudet kiekot, tai pyydä ystävällistä sorvaria sorvaamaan se kovametalliterällä..


Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk