Über-breakout v 2.0

Aloittaja Kremmen, 29.11.12 - klo:17:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ftec

#45
Lainaus käyttäjältä: dyykkari - 08.12.12 - klo:19:02
ihan turistina ja noviisina cnc ympyröissä.... varmaan on parempia ehompia yms ohjelmia kuin mack, mutta itse ainakin olen tyytyväinen siihe. Syy, edullinen aloittelijalle, löytyy oheiskortteja edullisesti, ja on kait kumminkin markkinajohtaja levinneisyydessään. Niinpaljon kuin wintoosaa haukutaankin on se ympäristö johon eniten tehdään sovwellutuksia ja minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta opetella uusia käyttiksiäkin.
Sitten kun olen harjoitellut tarpeeksi ja todennut ettei ne stepperit ja mack enään vastaa vaatimuksiani tai alan tekemään ammatikseni tuotantoa siirryn eteenpäin. Tietty voitaisiin tehdä emppiirinen tutkimus monellako kanavalla olevista on mikäkin ohjelmaympäristö ja enemmistö päättäköön.

Niin, en tiedä tarkoititko kommenttisi vastauksena omaani, mutta jos, niin tuon antamani Eding linkin kortti korvaa sekä Machin että käsittääkseni myös BOBin ja toimii toki Win ympäristössä.

Etuina edellisten lisäksi on näin servojen yleistyessä harrastelijoidenkin koneissa, että saadaan enemmän irti servoista. Jos (ja kun) Machin hinta nousee (kuten ovat luvanneet ja lisensiointikäytäntö myös muuttuu) tulee Mach + BOB + sen lisävärkit ehkä jopa kalliimmaksi kuin tuo Eding, ja linkissä sen kallein versio. Sehän toiminee myös STEP/DIR periaatteella, joten miksi ei kävisi myös steppereille? Lisäksi tässä ketjussa kuvaillun kortin ja driverin kehitys vie oman aikansa ja vaivansa ja  sitten se pitää vielä testata kaikin puolin varmasti toimivaksi ennen lanseeraamista ettei vain tule laitevaurioita eikä kenellekään henkilövahinkoja.

Esitän tämän vain asian toisena puolena, kritiikitön hehkuttaminen ei mielestäni ole kovinkaan järkevää.

EDIT: Edling p.o. Eding

Timo Hotti

Onko tuosta Edllingissä 5 tai 6 akselista versiota? omassa koneessa molemmat reunat vetää joten tarvitsee 4 akselia liikkeisiin ja 1 pyörittäjään eli minimi 5 akselia...

timi
timi

ftec

Lainaus käyttäjältä: ftec - 08.12.12 - klo:19:53
....

Esitän tämän vain asian toisena puolena, kritiikitön hehkuttaminen ei mielestäni ole kovinkaan järkevää.

Tarkoitan siis, että kai asiaa saa tarkastella eri näkökulmista kun on näin tuotu yleisön puitavaksi. Päätökset ja kaiken työn tekee tietysti Kremmen itse, tarkoitus oli vain saattaa nämäkin seikat päätöstensä tueksi.

olli henttonen

#48
Kommenttini ei ollut varsinaisesti kohdistettu kehenkään, oli vain oma mielipiteeni asiasta. Se miksi esimerkiksi vierastan tuota linkittämääsi tuotetta. Yksi valmistaja jota kait mitkään muut ei tue, itse ohjelmasta en osaa sanoa mitään kun en ole käyttänyt, enkä yhtään epäile sen vahvuuksia. En usko että mach on vastaus kaikkeen, sen vahvuuksia on aloittelijan kannalta, että rautaa saa joka suunnalta jotka on siihen yhteensopivia ja samalla ehkä pitää hinnatkin kurissa, erilaisia oheisohjelmia ja plukkareitakin on tukku tarjolla. Moni suunnitteluohjelmakin suoraan ilmoittavat mach tukensa, jopa ihan proot.
Se että tulevaisuudessa senkin hinta nousee, ei ole mikään ihme, ei se ohjelman päivittäminen ilmaista ole vastaamaan nyky kompuutterien tasoa, toivottavasti siinä on moniprosessorituki ja se 64 bittisyys ja jatkossakin yhtä innokkaasti harrastajajoukko kehittelee erilaisia plukkareita ja helpottavia apuohjelmia.
Servoista senverran, että jo tälläkokemuksella askelmoottoreista, uskon että tulen todella pitkään tulemaan niillä toimeen, vaikka menetänkin servojen etuja. Yksinkertaisesti että minulla ei ole kapitaalia sijoittaa niinpaljoa jaloon harrastukseen. Kärsin sitten nahoissani hitaammalla nopeudella mutta saman lopputuloksen toivottavasti saan aikaiseksi. Uskoisin että tuon paikoituksenkin saan kyllä askelmoottoreilla toimimaan, onhan noita valmiita lukijoita jotka kiinnitetään akseliin ja tieto siitä saadaan ohjausohjelmalle kunhan kanavat riittä.
Kaikenkaikkiaan sanoisin että on hyvä että täällä ollaan hyvässä yhteishengessä eri mieltä asioista, sitäkautta saa omillekkin näkemyksille laajuutta, ettei ihan kaikesta tarvitse aina mennä pee edellä puuhun. Tosin juuri se on minun tapani ::)
ps muuten siitä kellotaajuudesta, saako machin toimimaan ulkoisella kellopulssilla, jotenkin jäänyt sellainen mielikuva että se onnistuisi?
dyykkari

Kremmen

Lainaus käyttäjältä: ftec - 08.12.12 - klo:18:40
Tulee mieleen kuinka järkevää on lähteä rakentamaan mitään Machin varaan. Sehän rupeaa olemaan vanhentunut ratkaisu, verrattuna siihen mitä markkinoilla on tarjolla. Uusi versio siitä on tulossa joka tapuksessa ja hinta nousee ja teknisestikin silloin voi kaikki muuttua. 
Täytyy miettiä kaiken muun ohella, mitä systeemejä tämmöinen bob nyt sitten tukisi. Machista on löytynyt dokumentaatiota aika hyvin, EMC:stä on paikoitellen käytettävissä lähinnä lähdekoodia.
Lainaa
Entä onnistuisiko tällaisella konseptilla kuitenkaan suuremmat STEP kellotaajuudet servon drivereille? Nykyisen Mach version eräs iso ongelmahan on pulssituksen kellotaajuuden katto, joka riippuu PC:n prosessorin kellotaajuudesta sekä myös pulssin laatu. Jälkimmäinen saattaisi tietysti parantua jos lähdetään uudestaan rakentamaan ratakäyrien interpolointia. Itselläni käytössä 45kHz Machissa ja sekään ei riitä saamaan kaikkean ulos servoista. Mach pulssin laadun vaikutuksen näkee kun vertaa liikkeen tasaisuuteen GD:n setup-ohjelman kautta ajettuna.
Pulssien generointi on ulkoistettu bob:ille joten Mach ei enää tee sitä ja näin kaikki PC:n rajoitukset poistuvat. Siinä tietorakenteessa kuvataan pulssien generointisääntö annetulle aikavälille, mutta ei itse pulsseja. Bobin vastuulle jää generoida pulssijono annetun kuvauksen mukaan. FPGA:n avulla saa tehtyä vaikka megahertsiluokan pulssijonoja.
Lainaa
[...]
PS. Tuossa  näytille laittamassasi C++ structissa näytti olevan int määrittelyt Mikkisoftan C++/CLI pohjalta, et varmaan ajatellut sekoittaa Frameworkia mukaan driveriin hidastamaan, ja Machan on myös ainakin tällä hetkellä vielä 32 bittinen. Jos sulla on MSDN, niin eikös ne vanhat VS versiot saa ladattua Mikkosoftasta? Itselläni on korkkaamaton MSDN VS2010:ssa, mutta en ole vielä tsekannut miten onnistuu. Tarvitsen itse 2005 versiota jossain vaiheessa.
C++ standardit ei taida tuntea 64-bittistä integer-datatyyppiä joten semmoinen pitää keksiä lennosta ja tämä on MS:n versio aiheesta. Tuo __INT64 voidaan castata ihan miksi vaan halutaan joten ei sen käyttö edellytä mitään muita kirjastoja tai frameworkeja.
Netistä löytyy fiksattu plugin-kehitysympäristö VS2008:lle ja sen olen saanut asennettua toimivaksi niin, että demoplugari kääntyy samoin netistä löytyvällä VS2008-versiolla.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

ftec

#50
Tuo Edinging kortti käyttää halpaa Atomia ytimenä. Sellainenkin ajatus voisi olla mahdollinen, että suunnitteleekin kortin PC:n emoksi, josta on riisuttu aivan kaikki ylimääräinen (Atomin tai muun PC prossun ympärille). Kellotus suunniteltu niin, että palvelee CNC:n tarkoitusperiä. Laittaa siihen sitten softaksi pyörimään open source EMC:n, jossa tarvittava matikka on jo valmiina ja sitä voi myös muokata eteenpäin. Kortille sitten PC:n ytimen lisäksi kaikki kuvatut ja halutut BOB ominaisuudet ym. mitä CNC konetta varten lisää tarvitaan.

Yhteys käyttäjän PC:ssä pyörivään käyttöliittymään esim. sitten Ethernetillä. Mach käyttää Cypress Basicia käyttöliittymässä, Eding jotain muuta lisenssiä. En tiedä mitä maksavat, mutta ehkä noitakaan ei tarvita jos käyttis suunniteltaisiin pyörimään Win puolella Frameworkillä, jolloin sitä voisi muokata haluamakseen ilmaisella VS Expressillä. Pitäisi vain tehdä DLL jolla käyttis kytketään Ethernetin kautta kortiin.

EDIT: Edling p.o. Eding

ftec

Lainaus käyttäjältä: Kremmen - 09.12.12 - klo:12:08
...C++ standardit ei taida tuntea 64-bittistä integer-datatyyppiä joten semmoinen pitää keksiä lennosta ja tämä on MS:n versio aiheesta. Tuo __INT64 voidaan castata ihan miksi vaan halutaan joten ei sen käyttö edellytä mitään muita kirjastoja tai frameworkeja.
...

Jep, tuli vain mieleen kun puhuit Expressistä ja käytit myös MIDL typedef muuttujia.

saulij

Ulkoisella pulssilaitteella kuten SS, ei ole mitään merkitystä Machin pulssitaajudella. SS pystyy tuottamaan pulsseja 2 MHz taajuudella, mikä riittää kyllä nopeisiin liikeisiin suurellakin enkooderilla.

Kannatan myös Mach, puutteineen/vikoineen ym samoista syistä kuin dyykkari.
Eding tarvitsee kaverikseen ainakin yksinkertaisen BOBin, johon saa johdot ruuvata kiinni.

ftec

Lainaus käyttäjältä: saulij - 09.12.12 - klo:13:11
Ulkoisella pulssilaitteella kuten SS, ei ole mitään merkitystä Machin pulssitaajudella. SS pystyy tuottamaan pulsseja 2 MHz taajuudella, mikä riittää kyllä nopeisiin liikeisiin suurellakin enkooderilla.

...

OK, ja nyt näköjään SS:ään on Ethernet vaihtoehto Usb:n sijasta. Tuossa puhutaan jopa 4MHz:stä:

http://www.automationtechnologiesinc.com/products-page/breakout-boards/smoothstepper-ethernet-motion-control-board-for-mach-3

ftec

Tuosta Eding värkistä löytyy mielenkiintoista historiaa netistä keskustelupalstoilta yli 10 vuoden takaa. Eding on ensin muuttanut EMC:n pyörimään Win NT:ssä ja kehitellyt siitä juttua sitten eteenpäin.

Miguel-

Meniköhän tuo timin kysymys tuosta zapp:n linkin takaa löytyvästä purelogic:n vehkeestä ohi suurelta yleisöltä?

Eli kyseessä näyttäisi olevan juurikin keskustellun tyylinen laite ja hinnaltaan zappin kautta asialliset 130 puntaa plus verot ym. Tätä ja muita heidän tuotteita löytyy suoraan purelogiciltakin hieman halvemmalla, kuin zapin kautta http://www.plmotion.com

Ajurit tuohon pitää ajaa sekä machin plugini ja näyttäisi olevan 100khz pulssitaajuus.

Käykääs muutkin tutkimassa tuota, noilla venäjänkielisillä sivuilla on tuotteita vielä reilusti enemmänkin, tosin translaten käyttäminen ei välttämättä toimi ihan parhaiten :)

ps. älkää välittäkö illan aivopieruisesta kirjoitustyylistä, taitaa olla nukkumaanmenoaika jo takanapäin

Timo Hotti

Lainaus käyttäjältä: Miguel- - 13.12.12 - klo:23:06
Meniköhän tuo timin kysymys tuosta zapp:n linkin takaa löytyvästä purelogic:n vehkeestä ohi suurelta yleisöltä?

Eli kyseessä näyttäisi olevan juurikin keskustellun tyylinen laite ja hinnaltaan zappin kautta asialliset 130 puntaa plus verot ym. Tätä ja muita heidän tuotteita löytyy suoraan purelogiciltakin hieman halvemmalla, kuin zapin kautta http://www.plmotion.com

Ajurit tuohon pitää ajaa sekä machin plugini ja näyttäisi olevan 100khz pulssitaajuus.

Käykääs muutkin tutkimassa tuota, noilla venäjänkielisillä sivuilla on tuotteita vielä reilusti enemmänkin, tosin translaten käyttäminen ei välttämättä toimi ihan parhaiten :)

ps. älkää välittäkö illan aivopieruisesta kirjoitustyylistä, taitaa olla nukkumaanmenoaika jo takanapäin

Ootkos tilannut tuolta mitään, miten toimitukset toimii?
Zappilta oon saanut asialliset, nopeat toimitukset ja ohjeet kaupanpäälle.
timi

jyrki.j.koivisto

Tuossa olisi yksi valmis Arm-prossukortti ethernetillä ja laajalla IO-liitynnällä, https://www.sparkfun.com/products/11605

Timo Hotti

Minkähänlainen kortti tällainen olisi?

http://www.goodluckbuy.com/new-4-axis-usb-cnc-controller-cncusb-usbcnc-cnc-usb-alternative-mach3-usbcnc-2-1.html

Hinnalla ei o pilattu ja rahtivapaasti. Taidan yhden kortin ottaa koemielessä jos pääsis tosta LPT portista vaikka eroon. Kellään kokemusta?

Voiko tällaisia laittaa useampia samaan koneeseen jos tarvitsee esim. 5 akselia?

Timi
timi

saulij

Vaikuttaa ihan hyvältä muute, mutta vain "25 kHz maximum step frequency", eli on aika hidas.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk