DIY DRO

Aloittaja jussi, 15.05.11 - klo:20:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Kremmen

Piruuttani profiloin tuota esimerkkiä vielä lyhyesti ja pääohjelman suoritus alusta loppuun (siis siinähän ei ole mitään iteraatioita) tuolla esimerkkidatalla kestää 9891 kellojaksoa eli 32 MHz kellolla 309,09 us. Yksi kiinteän pilkun kertolasku kestää 2087 kelloa eli 65,22 us. Maksimioptimointi ei nopeuta näitä kuin mitättömät 5 kellojaksoa joten sen puolesta ei ole väliä mitä optimointia käyttää.
Nothing sings like a kilovolt
Dr W. Bishop

jyrki.j.koivisto

Maxim toimitti 3 kappaletta näyttö ajureita ja laitoin Elfalle tilauksen 6 kappaleesta neljän numeron segmenttinäyttöjä, ajattelin näistä alkaa väsäämään, jos taaskaan into riittää...  ;D Oishan tuo mukava jos ei tarvisi kokoajan tönärillä olla mittaamassa, vaikkei nuo omat jyrsinnät niin millinpäälle olekkaan.

jussi

http://www.youtube.com/watch?v=qaXvLtR1FjE&feature=youtu.be

Pientä päivitystä rojektiin. Päädyin 3.2" tft näyttöön kosketuspaneelilla.tuosta nyt voi olla montaa mieltä soveltuvuudesta tähän käyttöön,mutta kustannustehokas ratkaisu se on.Eikä tarvi erillisiä nappeja ja voi näyttää montaa eri asiaa eri sivuilla. Mulla ei ainakaan pikkusorvissa niin likaisia hommia tehdä ettei vois sormeilla näyttöä. vielä olisi ratkaistava näytön kalibroinnnin talletus eepromiin.ei ainakaan vielä löytyny sopivaa esimerkkiä. ja sitten tuo i2c väylä. se tähän nyt tulee vaikka alkuun pidin sitä liian vaikeana. tuosta 44pinnisestä xmegasta loppuu pinnit sen vuoksi se on nyt tehtävä noin .Ja tuleepahan tutustuttua tuohon i2c :henkin. toinen vaihtoehto olisi xmega128a1 100 pinniä. on vaan paljon vaikeempi ite juotella kiinni.sen vuoksi pitädyn tuossa xmega32a4:ssa. samalla pääsee eroon noista 1.5v data ja kello linjoista mitkä tuolta lukijalta tulee. täytyy sinne vaan tehdä pieni printti mihin tulee mega 328.Täytyy välillä tässä miettiä tuon lukijan/kooderistripin mekaanista rakennetta.

Maukka

Hyvän näköinen tuli ! Tuossahan parasta on tuo muokkatavuus. Ja tuohon helppo lisätä muitakin ominaisuuksia.

Koulussa aikoinaan oli jyrsimen dro:ssa reikä piirin poraukseen laskuri. Sellaiset varmaan helppo lisäillä tähänkin.
Siinähän ilmoitettiin reikä piirin x y nolla, reikä reikä jako, kulma ja reikien lukumäärä. Muistaakseni.. Sitten näyttö näytti yksitelen jokaisen reiän paikan. Kuittaus ja siirto seuraavaan reikään..  Erittäin pätevä manukoneessa.

Toinen hyvä ominaisuus oli että dro:ssa oli useampi muisti paikka nolille. Eli eri nolla pisteita pystyi ottamaan ylös vaihtamaan näyttöä ja ottamaan taas eri nollat. Ja tarvittaessa palaamaan edellisiin mittoihin.

Ja niin tikku roikkumaan näytön viereen niin ei tarvi likaisilla sormilla näyttöä tökkiä.. ;)


jussi

Taas vähän edistystä. Kosketuspaneelin kalibrointi tallentuu eepromiin.Ja tuon reikäpiirin laskurin sain tehtyä.puutteet matemaattisissa kyvyissä aiheuttaa harmaita hiuksia ,mutta haluttu lopputulos siitä taas ihme kyllä tuli.Nuo lukualueiden koot ja muunnokset ja yhdistelyt ,kun niitä ei oikeen hahmota mitä missäkin kohtaa tapahtuu ,niin vaarana on sitten ylivuodot ja ihmeelliset bugit mitä on hankala ettiä. Syöttötiedoiksi valitsin ensimmäisen reiän kulma.Reikien lukumäärä. Ja kehän radius. yksitellen valitaan ja sitten siirrytään kohdeasemaan. Yhden pwm lähdönkin tuohon lisäsin. sitä voi periaatteessa käyttää mihin vaan.Nyt se hoitaa taustavaloa.Käyttöliittymää voi tosiaan muokata jyrsimelle ja sorville sopivaksi esim Z-akselin lukeman voi vaihtaa vaikka sorvin karan kierroslukumittariksi.Seuraavaksi sitten I2c väylän kimppuun josko sekin siitä aukeaisi.Matikkaa on tullu opiskeltua jo varmaan enemmän kun koulussa koskaan Trigonometria ei tainnu kuulua peruskoulun valikoimaan tai sit oli silloin muuta takemistä :)
http://youtu.be/CGz_ozdwwjk

mpr

Ompa HIENO  :)

Sorvi käyttöä ajatellen eikös z- akselia käytetä sorvin pituusliikkeen mittana ja x- akselia halkaisialle, eli y- olisi vapaa kierrosluvulle.
Toinen mikä tuli mieleen sorvi käytössä x- liikkeen lukema pitäis kaksinkertaistua todelliseen liikkeeseen nähden niin näyttö näyttäisi suoraan kappaleen halkaisiaa. Toisin sanoen kun terä liikkuu 1mm. halkaisia muuttuu 2mm.

Powered by EzPortal
SMF spam blocked by CleanTalk